пʼятницю, 8 травня 2020 р.


Онлайн-нарада «Актуальні питання організованого завершення 2019-2020 н.р. та підсумкове оцінювання навчальних досягнень учнів з іноземних мов»
06 травня 2020 року в ТОКІППО на платформі сервісу відеоконференцій Google Meet відбулася онлайн-нарада з актуальних питань організованого завершення 2019-2020 н.р. та підсумкового оцінювання навчальних досягнень учнів з іноземних мов. Учасниками наради були 47 працівників методичних установ області, які відповідають за навчання іноземних мов. 
Під час виступів методисти ТОКІППО І.І. Пакуляк та Л.В. Уруська висвітлили питання нормативного забезпечення закінчення навчального року в умовах дистанційного навчання, академічної автономії закладів загальної середньої освіти в прийнятті рішень, зважаючи на різні варіанти організації освітнього процесу з використанням технологій дистанційного навчання, а також специфіку підсумкового оцінювання з іноземних мов.
Мова, зокрема, йшла про особливості формувального та підсумкового оцінювання для учнів 1-х, 2-х та 3-х пілотних класів Нової української школи, способи взаємодії педагогів з учнями та їх батьками через різноманітні месенджери та платформи дистанційного навчання, а також можливість залучення батьків до надання інформації для заповнення свідоцтв досягнень учнів.
У ході наради обговорювалися та роз’яснювалися актуальні питання організації підсумкового контролю з іноземних мов та специфіки контролю чотирьох видів мовленнєвої діяльності у 3-11 класах. Були запропоновані типи та форми завдань, які можна дати учням до виконання у синхронному чи асинхронному режимах.
Працівники методичних установ області взяли активну участь в обговоренні, поставили низку запитань про особливості оформлення шкільної документації, записів в журналах та вирішення проблем, які виникають в умовах дистанційного навчання іноземних мов.
З інформацією про проведення державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання з іноземних мов учнів 11 класу
в 2019-2020 н.р. виступила методист, в.о. завідувача центру забезпечення ЗНО та моніторингу якості освіти ТОКІППО Л.З. Онищук.
Технічний супровід онлайн-наради забезпечувала О.Б. Мочук, методист центру інформатики, інформаційно-комунікаційних технологій і дистанційної освіти.
Висловлюємо подяку всім учасникам зустрічі та бажаємо вдалого завершення навчального року.

Немає коментарів:

Дописати коментар